bezoekers van mijn site.
Mijn naam is Lin Klaassen-Zwamborn.
In 2003 is het idee ontstaan wat nu ‘Het Winterkoninkje’ heet.

Ik was in verwachting van een eeneiige tweeling. Twee kleine meisjes die ik Tjoek en Joek zou gaan noemen, groeiden in mijn buik.
Helaas bleek dat een van de meisjes niet meer in leven was.

Tjoek werd maar 16 weken oud maar is tot aan de geboorte bij Joek gebleven.
Joek werd geboren en al snel na de bevalling waren er problemen met haar ademhaling en kwam ze terecht op de intensive care.
In deze verdrietige, verwarrende en onwerkelijke periode waarin onze wereld wankelde, zagen we een kleine Joek aan allerlei grote apparaten vastzitten. Dit was zo’n vreemde wereld voor ons kleine meisje dat we al snel besloten voor haar een wereld te creëren zoals we dat thuis gedaan zouden hebben.

Ik begon mijn creativiteit te botvieren op deze wereld. Poppetjes uit vilt die ze zou zien als ze wakker werd. Dat was de start van het idee rond ‘Het Winterkoninkje’.

 

Joek knapte op en mocht een aantal maanden later eindelijk mee naar haar huis.
Joek heeft inmiddels een zusje gekregen, Vliertje, maar ik mis Tjoek nog dagelijks. Op dat gemis rust verbazingwekkend nog steeds een soort taboe.

Al pratend en luisterend, vooral naar mijn eigen hart, kwam ik er achter dat het belangrijk is om een plek te creëren waar je in gedachte bij je kindje kan zijn.

Dit alles is nu ‘Het Winterkoninkje’ geworden.
Ik bied handgemaakte figuren, vilten dieren, mobiles en kaarten die troost kunnen bieden tijdens ziekte of verlies van een kind.
Ook zorg ik, in overleg met u, voor persoonlijke ontwerpen speciaal gemaakt en bedacht voor uw kindje.
Uit deze ideeën is ook atelier ’t Sterretje ontstaan.
Een atelier waar op lokatie workshops gegeven worden in dans, theater, rouwverwerking en het werken met natuurmaterialen.

Hoop dat mijn winkeltje u dat biedt wat u zoekt,

Liefs
Lin

Copyright het winterkoninkje 2007-